Winterswijkse kermis uitgeroepen tot “Beste kermis van Nederland”

Op vrijdag 19 april is de Winterswijkse kermis (van augustus tijdens het Volksfeest) uitgeroepen tot “Beste kermis van Nederland” in de categorie middelgrote kermissen. De prijs werd aan Vereeniging Volksfeest overhandigd tijdens de traditionele Paaskermis in Deventer, waar alle genomineerden aanwezig waren.

“Dit is een prijs waar we heel erg trots op zijn en die we nooit hadden gekregen als we de kermis niet richting het centrum hadden verplaatst” aldus Roland Lieverdink, die namens Vereeniging Volksfeest verantwoordelijk is voor de kermis in Winterswijk. De kermis is nu al 10 jaar rondom het oude gemeentehuis gesitueerd, hierdoor is er plek voor attracties die op het oude terrein ondenkbaar waren geweest. Denk hierbij aan de Booster XXL, die inmiddels een boegbeeld is geworden voor de kermis. Maar ook aan Projekt 1, het reuzenrad en een grote achtbaan, die de afgelopen jaren op de kermis aanwezig zijn geweest. Lieverdink vertelt: “Op dit moment zijn wij bezig een zweefmolen van 30 meter hoogte naar Winterswijk te halen eind augustus. In samenwerking met kermisbureau Meijer, de partij die ons al jarenlang ondersteunt bij de organisatie van de kermis, hebben we dit bijna rond. En bovendien zijn wij natuurlijk heel blij met de trouwe exploitanten die er al jaren voor zorgen dat de kermis een echt feestje is.”

De vakjury prees de kermis in Winterswijk om het ruime aanbod attracties, de enthousiaste exploitanten die er vaak al jaren staan, de aantrekkelijke ambiance waarin de kermis gesitueerd is, de betaalbare prijzen en dat de kermis echt onderdeel is van het grote geheel: het Volksfeest.

Niet alleen de vakjury, maar ook de kermisexploitanten en bezoekers hebben hun steentje bijgedragen aan deze prijs. Tijdens het bezoek van de vakjury aan Winterswijk hebben zij uitgebreid gesproken met beide groepen. Hun enthousiasme heeft er zeker voor gezorgd dat de prijs dit jaar naar Winterswijk gaat.

In de categorie kleine kermissen is de kermis van Dronrijp (Friesland) eerste geworden, bij de grote kermissen ging deze eer naar Volendam.

Benieuwd naar de kermis in Winterswijk? Van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september is het weer zover. Ook rondom Koningsdag is er kermis in Winterswijk. Weliswaar een stuk kleiner, maar ook zeker een bezoekje waard.