Winterswijk kleurt toch oranje op Koningsdag [persbericht]

Vereeniging Volksfeest Winterswijk en de Volksfeest Verenigingen uit de buurtschappen bezorgen bij alle huishoudens in Winterswijk een oranje vlaggenlijn, zodat heel Winterswijk op maandag 27 april oranje kleurt.

Vanwege de coronacrisis zijn alle evenementen voorlopig afgelast. Ook de festiviteiten rondom Koningsdag kunnen dit jaar uiteraard niet doorgaan. Dat betekent onder andere geen Kermis, Nacht van Oranje, Kindervrijmarkt, Koningsconcert, Kinderspelen en Paardenmarkt.

Om deze stille, sobere Koningsdag toch oranje te laten kleuren bezorgen de leden van Vereeniging Volksfeest in samenwerking met de Volksfeest Verenigingen uit de buurtschappen in het weekend voor Koningsdag bij alle huishoudens in Winterswijk (inclusief buurtschappen) een oranje vlaggenlijn.

“Wij roepen alle Winterswijkers op om de vlaggetjes op Koningsdag buiten in de tuin of aan het balkon te hangen om toch een beetje het oranje-gevoel te creëren. Het is een klein gebaar, maar op deze manier willen we de Winterswijkers een hart onder de riem steken en helpen om ons dorp toch oranje te laten kleuren”, aldus Hans Smit, president van Vereeniging Volksfeest.

“Als burgemeester omarm ik dit initiatief van harte, ik zal de vlaggetjes dan ook zeker naast de nationale driekleur ophangen. Hierbij vraag ik aan alle Winterswijkers om dat ook te doen. Samen geven we zo kleur aan Winterswijk”, zegt burgemeester Joris Bengevoord bij het ontvangen van de eerste vlaggenlijn.

Montagefoto: burgemeester Joris Bengevoord ontvangt op gepaste afstand de eerste oranje vlaggenlijn van Hans Smit, president van Vereeniging Volksfeest.