Corso in Concert

Donderdag 24 augustus
Feesttent vanaf 20.30 uur

Corso in Concert: een spetterend muzikaal feest voor iedereen!
Het orkest van Muziekvereniging Excelsior onder leiding van Henk-Jan Heijnen heeft ook dit jaar weer een bijzonder en feestelijk programma voor u samengesteld. Met de beste popsongs, bekend klassiek en medewerking van speciale gasten barst het Volksfeest los. De avond heeft zelfs een internationaal tintje.

Het is namelijk een bijzonder jaar voor Muziekvereniging Excelsior want op 9 juni 2017 heeft zij haar 110-jarig bestaan mogen vieren. Vanwege dit jubileum gaat de vereniging met circa 80 leden een concertreis maken naar Nanjing (China), een absoluut hoogtepunt uit de historie van Excelsior. Het orkest zal u daarom een voorproefje geven van deze concertreis, zij zullen namelijk tijdens Corso in Concert een deel van het China-programma aan u ten gehore brengen.

Bijzonder deze avond is het optreden van de Highland Valley Pipeband uit Borculo. De traditionele Schotse pipeband, oftewel de doedelzakvereniging, vult overal in Europa grote concertzalen tot wel 15.000 bezoekers en verzorgt hiermee de grootste Schotse indoorshow ter wereld. Met hun doedelzakken en traditionele Schotse trommels en kleding zullen zij u een spetterend en bijzonder optreden laten zien. De pipeband speelt zowel Schotse klassiekers, als verrassende arrangementen samen met Excelsior. Daarbij wordt de zang verzorgd door Rutger de Vries.

 

Het spreekwoordelijke dak gaat eraf bij de afsluiter met popzanger Luc ten Brinck. Tijdens Corso in Concert zingt hij bekende pop en rock klassiekers van onder andere Joe Cocker, Elvis Presley en Kensington.

De presentatie van deze avond is in de vertrouwde handen van Jeroen Brittijn.

Corso in Concert is voor iedereen vrij toegankelijk. Het Concert start om 20.30 uur en eindigt rond 23.30 uur. In de grote tent op de Markt zijn zitplaatsen, wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, wees dan op tijd.

Corso in Concert is een gezamenlijke productie van Vereeniging Volksfeest en Muziekvereniging Excelsior.