Gastkorpsen

Het bloemencorso wordt op vrijdag en zaterdag muzikaal omlijst door de zes Winterswijkse muziekverenigingen: Kon. W.O.V., Excelsior, Chr. Muziekvereniging Eendracht, Concordia (Kotten), Crescendo (Ratum) en St. Jan (Meddo). Dit jaar loopt zowel vrijdag als zaterdag het gastkorps Ghaqda Muzikali Vizitazzjoni uit Gozo mee.

Ghaqda Muzikali Vizitazzjoni uit Gozo is opgericht in 2003. Aan het einde van dat jaar werden de zegeningen van zowel de instrumenten als d officiële vlag uitgevoerd. Tevens vond, in het bijzijn van de bisschop Nikol G. Cauchi de inauguratie van de muziekvereniging plaats. Deze vereniging staat bekend om de jaarlijkse uitvoering van het gerenommeerde stuk ‘Dreams of Vienna’ (aan het einde van het jaar). Dit stuk dankt zijn populariteit aan de bekende Weense muzikale klanken.
Andere jaarlijks terugkerende stukken en optredens zijn Fiesta of the Visitation, een bijzondere uitvoering van Christmas Carol en deelname aan het Onze-Lieve-Vrouwe-feest van Carmel de Gzira op Malta.

Het meest bijzondere optreden van de band is geweest tijdens hun tour in Italië in 2006. Als eerste band mochten zijn optreden bij Paus Benedict XVI op het Sint Pietersplein.
Ghaqda Muzikali Vizitazzjoni uit Gozo zal voor de nodige afwisseling zorgen tijdens het Winterswijkse bloemencorso en ook een kijkje in de tent tijdens het afmelden op vrijdag en zaterdag is zeker de moeite waard!