Corsowagens 2021

De volgende corsowagens nemen dit jaar deel aan Corso in het park:

01B Eig´nwies – Hoedje af….

Wij nemen onze hoed af om U als corsoliefhebber welkom te heten op dit corso terrein. En ook nemen wij ons hoedje af voor Vereniging Volksfeest en de Corsocommissie, die zeker dit jaar alles uit de kast hebben gehaald om dit ‘staande’ corso mogelijk te maken. En natuurlijk nemen wij het hoedje af voor onszelf, de corsobouwers, de konters, de plakkers, de helpers, de jury, de muzikanten, de sponsors. Zonder al deze mensen was er ook dit jaar geen corso mogelijk geweest. Mensen welkom, en geniet van het corso.

Ontwerp: eigen leden

02D Boet van Braak (CSW) – Virusfiets

Het bekende Covid-19 virus is al bijna twee jaar onder ons. Maar nu het bloemencorso door mag gaan, hebben de bouwers een vaccin gemaakt voor dit virus: Het CORSOVACCIN. Dit vaccin is rondgegaan en het is nu goed aangeslagen, want we hebben het CORSOVIRUS te pakken in Winterswijk en het verspreidt zich in de gemeente Winterswijk. Nu is de Winterswijkse bevolking helemaal ‘Corsohappy’.

Ontwerp: Boet van Braak

03D Eigenwijsjerijk – Een knipoog naar volgend jaar

04B De Vrees – Panda-mie

Onze corsowagen is gebaseerd op Kung Fu Panda, een super held uit de gelijknamige tekenfilms. In de films wordt de panda neergezet als een dappere strijder die samen met zijn vrienden opkomt tegen het onrecht. Dat is zeer tegenstrijdig met de werkelijkheid, omdat een panda juist rust en vriendelijkheid uitstraalt. In de films eet de panda regelmatig Chinese mie. Zo ontstond het idee voor “Panda-mie”. Mie voor een panda. Natuurlijk met een knipoog naar de pandemie waarmee we momenteel allemaal te maken hebben. De boodschap die we hiermee willen geven: door rustig en verstandig te blijven, strijden we gezamenlijk tegen het virus.

Ontwerp: David Braam en Laurens van Druten

05B Dahliakanjers – Verjaren

Dit jaar kan iedere toeschouwer de titel op zijn eigen manier bekijken. Wij hebben namelijk dit jaar gekozen voor de titel “verjaren”, omdat alles en iedereen zijn eigen levenscyclus heeft. Wellicht dat we ons daar juist de laatste tijd bewuster van zijn geworden. Mens, dier en natuur zijn kwetsbaar, ze worden ouder, rijpen en de jaargetijden benadrukken dit tijdsverloop eens te meer. Onze invulling van verjaren wordt uitgebeeld in het gebruik van bladeren (die voor de natuur staan) die samen een gezicht vormen (die voor de mens staat) en de bladeren krijgen tinten welke een verloop van de seizoenen laten zien. Deze zullen langzaam de vorm loslaten, als uiteengeblazen door een onstuimige herfstwind tot er niets overblijft….. Is er berusting in het verjaren of is er toch een blik naar de toekomst?

06B De Genieters – Feest !

Een vrolijke ensemble van muzikanten en dansende feestgangers. Na een periode van beperkingen heeft iedereen weer behoefte aan ontspanning en plezier. Het is weer tijd om te Genieten. Dansen en muziek zorgen voor dat fijne gevoel. Omdat voor ons het gezond samen zijn het allerbelangrijkste is komen we dit jaar met een aangepast ontwerp. Tot volgend jaar en blijf gezond.

Ontwerp: De Genieters

07C De Genietertjes – Feestje !

Net als iedereen zijn ook de kinderen eraan toe: eindelijk weer tijd voor plezier en ontspannen. En waarmee kan dat beter dan met muziek. Een wagen vol muziek en vrolijke noten.

Ontwerp: De Genietertjes

08B CSW – Vermist

Freek heeft drie kleine vreemde vogeltjes, Carlos, Sjoerd en Wendy. Op een dag komt Freek er tot zijn schrik achter dat hij het deurtje is vergeten dicht te doen, alle drie de vogels zijn gevlogen. Hij bedenkt zich geen moment en gaat het park in om ze te zoeken, hij hangt overal vermist posters op. De vogels zijn zó bijzonder, die móet iemand toch wel hebben gezien? Jullie hulp is hard nodig! Helpen jullie mee met zoeken? Ergens in het park zitten ze verscholen. Maak een foto als je er een ziet zitten, en zet deze op Social media en tag ons account*. De meest oplettende speursnavels ontvangen een beloning. Vind jij ze alle drie?
* Facebook: CorsoCSW /
Instagram: corsocsw /
mail: corsocsw@hotmail.com

Ontwerp: hele groep

09B Corsogroep K.W.O.V. – Vakantie in eigen huis

Helaas zijn de omstandigheden al anderhalf jaar zo dat we met beperkingen te maken hebben, en niet allemaal kunnen gaan en staan waar we willen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen op de regel; wie daar geen last van heeft is de schildpad, die een vakantie in eigen huis altijd wel ziet zitten!

Ontwerp: Dennis Heesen

10A CorsoClub Meddo – De Grote Trek

De Grote Trek is de verplaatsing van een groot aantal dieren, waaronder meer dan twee miljoen gnoes, vergezeld van zebra’s, gazelles, elanden en impala’s. Deze dieren bewegen in een jaarlijks patroon dat redelijk voorspelbaar is en dat dan 1000 kilometer bestrijkt. Ze volgen de regens en doorkruisen de Serengeti en Kenia’s Massai Mara in Tanzania, op zoek naar de grassen die ze nodig hebben om te overleven. Tijdens deze geweldige reis moeten ze zeer lange afstanden lopen en tegelijkertijd proberen om predatie door leeuwen, cheeta’s, luipaarden en zelfs hyena’s, maar ook hongersnood te vermijden. Ze moeten rivieren oversteken vol krokodillen die wachten om een maaltijd te vangen, ziektes bestrijden, verwondingen en vermoeidheid doorstaan om te blijven leven om dit het jaar erop allemaal opnieuw te doen!

Ontwerp: Pieter ten Pas, Erik Dunnewold, Jelle Baten en Kevin Voskuil

11C CCM de Kempers – Wij zijn gestrand

Wat is er nu niet mooier dan een piratenschip, op weg naar avontuur, op weg naar vrijheid, op weg naar alles wat maar mogelijk lijkt. Zo zien wij CCM de Kempers dat!! Maar door Corona was dat allemaal niet mogelijk, helaas is het piratenschip gezonken!

Ontwerp: de kinderen

12A Corso & Co – Struisvogelpolitiek

Beleid, regels en maatregelingen, ze zijn er om houvast en structuur te bieden. Veelal vanuit goede intenties en hopelijk met visie uitgevoerd, maar dit wordt door de oppositie lang niet altijd zo ervaren. Corso&Co vraagt zich af: Wie steekt er nu eigenlijk de kop in het zand?

Ontwerp: Peter ten Hagen

13C Corso & Coters – Uitgebroed

Hedendaags beleid en visie bepalen het beeld voor toekomstige generaties. “De jeugd heeft de toekomst”. Maar wat heeft deze toekomst voor de jeugd in petto? Wat wordt er zoal uitgebroed?

14D Fam. Sonderen – Race met de klok

Waarom altijd tegen de klok racen? Het zou veel relaxter zijn om met de klok te ‘racen’.

Ontwerp: fam. Sonderen

15B Corsogroep M.E.C.  – “Wij zetten de joker in”

Deze vreemde tijd geeft ons weinig zekerheid. Gaat het bloemencorso door of slaan we weer een jaar over? Heeft het bouwen van een wagen nog zin of niet? Wordt er wel gejureerd of is de jury er dit jaar niet bij? Mag er wel publiek langs de kant staan of kunnen die er niet bij zijn? Hebben we genoeg mensen om een corsowagen mee te kunnen bouwen of niet? Gaan we voor het “corsowagen bouwen” of voor de winst? Voor al deze vragen zit er geen antwoord in. Dus in dit geval: “M.E.C. zet de joker in”.

Ontwerp: De hele Corsogroep

16D Bloemwal Kids Zeepkist 33 “voor ieder wat wils”

17D Bloemwal Kids Zeepkist 16 “voor ieder wat wils”

18D Bloemwal Kids Zeepkist 25 “voor ieder wat wils”

19D Bloemwal Kids Zeepkist 88 “voor ieder wat wils”

20A Corsoclub Bloemwal – Het Alternatief

Zoals het corso dit jaar als alternatief hier staat, is deze nieuwe manier van onderkomen misschien wel de oplossing voor het tekort op de huizen markt. Deze Tiny-Houses zijn de oplossing voor de Woningnood. Waar we inmiddels begonnen zijn met het verdringen van de Natuur en de Dieren om de mens te kunnen laten leven. Of horen we toch de dieren nog? Deze opeenstapeling van de Tiny-Houses zijn vervaardigd uit duurzame producten, zo pakken we vele aspecten tegelijk op, en is er voor ieder wat ruimte.

21C Bloemwal Kids – Op een Laag Pitje

Waar de Bloemwal kids normaal een heuse strijd leveren om een hele creatie op de weg neer te zetten, is het dit jaar iets minder het Gas erop. Deze Pitstraat is het Rust punt voor Alle Bloemwal kids “D” deelnemers om even op adem te komen. De banden spanning op peil te brengen en bij te tanken, om er vervolgens weer met volle energie te vertrekken naar het Corso van 2022….

22B Handbal Combinatie Winterswijk – Uitgevlogen

De zomer is begonnen en de huisjes hangen er leeg bij. Waar dagen geleden nog af en aan werd gevlogen door trotse ouders, zijn alle jongen nu uitgevlogen en vrij. Op zoek naar een nieuw avontuur, een nieuw huis. Maar alles is zo duur of door de processierups niet pluis. Dan maar de wijde wereld in, als een vogel zo vrij, het leven nemen zoals het is dat maakt ze blij.

Ontwerp: Rutger ter Braak

23A Corsoclub CC ’92 Meddo – Beestjes

In het bos, in de tuin, soms zelfs in je huis; overal kun je ze vinden. We zijn vaak bang voor ze, die ‘wriemelige’, vliegende beestjes. Maar weet je wel hoe nuttig ze allemaal zijn? Lieveheersbeestjeszorgen ervoor dat alles in de natuur wordt opgeruimd, vlinders bestuiven bloemen en regenwormen zorgen ervoor dat de tuin wordt omgewoeld waardoor voedingstoffen vrijkomen en de planten goed kunnen groeien. Deze insecten zijn dus ook eigenlijk helemaal niet zo spannend als ze eruit zien, ze zijn voornamelijk heel erg nuttig, deze beestjes.

Ontwerp: Diana Bent

24B Skinny Binny Club – Bar weinig aan

Sinds 1963 is het nog nooit zo stil geweest in de Skinny. Al Bijna 2 jaar moet de Skinny Binny Club haar deuren gesloten houden. Hierdoor staat onze bar te verstoffen, hebben de lampen al tijden niet gebrand en daardoor hebben de spinnen hun plek al gevonden. Voor de rest is er bar weinig aan.

Ontwerp: De Groep

25C Eerste Winterswijkse Digitale Kegelclub – EasyBoys

Met een vette knipoog naar de trouwe leden van onze gezellige kegelclub en naar het bedrijf in erotische artikelen dat als shirtsponsor van voetbalclub FC Emmen veel aandacht krijgt in het zeer populaire voetbal praatprogramma Veronica Inside!

Ontwerp: Eg Waayman

26B Mooi Wark – Cats

Een van de meest indrukwekkende katachtigen is de tijger. Je ziet een gezin in zijn natuurlijke omgeving. Vader staat op de uitkijk. Moeder ligt te slapen, of houdt ze met een schuin oog haar welp in de gaten?

Ontwerp: de bouwers