Volksfeest en corso weer op televisie en radio RTV Slingeland

RTV Slingeland besteedt zowel op televisie als via de radio aandacht aan het Volksfeest en het corso. Dat is mede mogelijk omdat de Vereniging Volksfeest bijdraagt in de extra kosten voor de televisie-verbindingen.

Al vanaf woensdagavond zijn er via de radio sfeerreportages, soms live vanaf verschillende plaklocaties, te beluisteren van de traditionele plakdagen en -nachten. Woensdag is dat van 18.00 tot 24.00 uur en donderdag vanaf 8.00 uur tot ’s nachts.

Vanuit de tent zal op donderdag 24 augustus vanaf 20.30 uur het Corso in concert van Excelsior live worden uitgezonden. De televisieploeg maakt die donderdag ’s middags en ‘s avonds reportages over de activiteiten van de corsobouwers die dan de laatste hand leggen aan de wagens. Ieder jaar is het weer spannend of alles op tijd klaar is en of er voldoende dahlia’s zijn. Deze reportages worden op tv uitgezonden op vrijdag 25 augustus, voorafgaande aan de prijsuitreiking. Daarin ook beelden van het afhalen van de vaandels, reportages vanaf de kermis en vanuit de tent op de markt. De prijsuitreiking van het corso zendt TV Slingeland vrijdag 25 augustus vanaf ca. 19.30 uur integraal uit.

Het corso is bij TV Slingeland op zaterdag 26 augustus live te zien, tussen 10.00 uur en 11.30 uur. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale omroep van Groenlo, de ZSOM, die over een goed uitgeruste televisiereportagewagen beschikt. In de avond, vanaf 18.00 uur zendt TV Slingeland eerder opgenomen reportages uit, onder meer van het brandweerspel en de overige kinderspelen.

TV Slingeland verzorgt op zondag 27 augustus een rechtstreekse uitzending van het frühshoppen vanaf 12.30 uur met waar mogelijk ook de daarop volgende optredens van verschillende artiesten.

Op maandag 28 augustus zendt TV Slingeland in de reguliere uitzending een samenvatting van Volksfeest en corso uit.

Slingeland FM, de radiotak van RTV Slingeland, zendt de hele donderdagavond rechtstreeks uit tussen 18.00 en 23.00 uur en tijdens die uitzendingen wordt een aantal keren geschakeld met de plaklocaties.

TV Slingeland is te vinden op Ziggo kanaal 40, KPN kanaal 1400.
Slingeland FM is te vinden op Ziggo kanaal 909, KPN kanaal 1100 of analoog105.0