Programma bekend Internationale viering van de vrijheid op 5 mei

Op zondag 5 mei organiseert Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk onder de noemer Internationale viering van de vrijheid een groots concert in festivalsetting in recreatiegebied ’t Hilgelo in Winterswijk. Het non-stop programma op Bevrijdingsdag duurt van 16.00 tot 00.00 uur en is gratis toegankelijk.

Dag- en avondprogramma
Het programma bestaat uit een dag- en avondprogramma. Om 16.00 uur wordt het programma officieel afgetrapt. In de nacht van 4 op 5 mei halen acht lopers van Roparun Winterswijk het bevrijdingsvuur op in Wageningen. Zij lopen daarmee in estafettevorm naar Winterswijk. De Internationale Viering van de Vrijheid wordt vlammend geopend met het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Tussen 16.00 en ongeveer 19.30 uur kunnen bezoekers genieten van de volgende artiesten en optredens: DJ Bram Kolenbrander, het 120-koppig Euregionaal Jeugdorkest, singer-songwriter Hans Westerveld met zijn band Goed Volk, dameskoor Jazzy Women, The Voice Kids deelnemer Merel Geerdink, de Slagwerkgroep van Muziekvereniging Excelsior Winterswijk, dweilorkest Toontje Ongeregeld en een groot gezamenlijk koor bestaande uit het Vredens Mannenkoor en Woolds Mansleukoor.

Tijdens het avondprogramma, van 20.00 tot ongeveer 22.30 uur, zijn de volgende artiesten te zien en horen: de 16-jarigen Beer Swildens op viool & Eamon te Voortwis op piano, ComboConcept, het 50-koppig Groot Winterswijk Mannenkoor, Highland Valley Pipes & Drums, zangeressen Marieke Visser, Merel Geerdink, en Mieke Slaats, gitaarvirtuoos Mart Hillen, dansers van het PENTA Dance Department en Evolutio, jazz zanger Ronald Douglas, zanger Rutger de Vries, de Slagwerkgroep van Excelsior, operazanger Tobias Klomp en straattheater artiest Walt Raaf. Het harmonieorkest van Muziekvereniging Excelsior begeleidt de diverse artiesten en speelt een aantal indrukwekkende orkestrale werken. Aansluitend is er een afterparty met DJ Bram Kolenbrander.

Tribuneplaatsen
Voor mensen die minder goed ter been zijn of niet zo lang kunnen staan en van het evenement willen genieten, is er een tribune beschikbaar. Voor deze tribuneplaatsen zijn tickets verkrijgbaar bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk aan de Torenstraat 9 (tickets verkrijgbaar op maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur). De prijs van een ticket op de tribune bedraagt € 5,00. Tegen inlevering van het ticket bij de tribune op zondag 5 mei 2019 krijgt men een zitplaats op de tribune en twee consumptiemunten ter waarde van € 5,00 in totaal (waardoor de zitplaats in feite kosteloos is). Let op, het aantal zitplaatsen is beperkt en op de tribune is vrije zit. Voor bezoekers in een rolstoel zijn op dezelfde wijze tickets verkrijgbaar. Voor hen wordt een deel van het terrein ingericht.

Drijvend podium

Tijdens het unieke evenement op zondag 5 mei wordt het publiek ontvangen op een groot festivalterrein op het strand en de ligweide bij recreatiegebied ‘t Hilgelo. Het decor voor het festival wordt gevormd door de prachtig natuurlijke omgeving. Eyecatcher wordt het grote overdekte transparante podium drijvend op het water. Tussen 16.00 en 00.00 uur kunnen bezoekers genieten van verschillende Nederlandse en Duitse artiesten. Op het terrein zijn verschillende horecavoorzieningen aanwezig en is er entertainment voor de jongste bezoekers. Inloop op het horecaplein is mogelijk vanaf 12.00 uur, met een voorprogramma met live muziek.

Kom op de fiets

Vanwege de verwachte drukte adviseert de organisatie bezoekers indien mogelijk zoveel mogelijk op de fiets te komen. Automobilisten parkeren op het reguliere parkeerterrein van recreatiegebied ’t Hilgelo. Vanaf het centrum van Winterswijk en Vreden (D) rijden er pendelbussen naar het festivalterrein. Kijk voor opstaplocaties en vertrektijden op de website.

Meer informatie is te vinden op www.bevrijdingsconcertwinterswijk.nl. De Internationale Viering van de Vrijheid wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).