Nieuwe munten én andere uitbater Volksfeest Winterswijk

Vereeniging Volksfeest Winterswijk heeft nieuwe, geel-fluorescerende, consumptiemunten aangeschaft. De oude munten zijn alleen nog in te leveren op woensdag 26 april in Theater de Storm. Tegelijk met de presentatie van de munten werd bekendgemaakt dat Gonnie Lievers tijdens het Volksfeest, de komende vier jaren de feesttent aan de zuidzijde van de Markt gaat runnen. De tent aan de Noordzijde wordt geëxploiteerd door Stichting De Smaakmakers’; zij vertegenwoordigt de horecabedrijven aan de ‘bovenzijde’ van de Markt.

“In oktober 2015 heb ik de Zwaan overgenomen van Hans Bulten en ben nu de eigenaresse”, vertelt Gonnie Lievers. Weliswaar niet van het pand, dat huur ik, maar wel van de zaak. Ik heb overigens al zeven jaren ervaring met de feesttent op de Markt, dus ik vind het een hele eer dat ik dit nu mag gaan runnen. Veel gaat er niet veranderen. De programmering is een zaak van de Vereeniging Volksfeest. Ik zal hooguit de logistiek wat gaan aanpassen, zodat er een betere toegankelijkheid en doorstroming is. Verder zal ik met mijn team zorgdragen voor een goed gastheerschap.”

Veiligheid
Fred Koskamp, voorzitter van de PR-commissie van Volksfeest, licht het besluit toe: “Horecaondernemers uit Winterswijk kunnen over vier jaar weer inschrijven, dan loopt het huidige contract af. Wij bespreken de aanbiedingen met de betrokkenen en komen dan tot een keuze.” Gé Oonk penningmeester van Volksfeest geeft aan dat alle nog in omloop zijnde munten op woensdag 26 april in Theater de Storm ingewisseld of uitbetaald kunnen worden. Daarna zijn ze niet meer geldig. De waarde van de oude munt is 2,20 euro. De nieuwe munt gaat 2,30 euro kosten.

‘Prijsstijging minimaal
Roland Lieverdink namens het Volksfeest contactpersoon van de horeca geeft aan dat de prijsstijging van de muntjes eigenlijk minimaal is. “Dankzij de Grolsch en de horecaberdrijven konden we het beperkt houden. De organisatiekosten zijn redelijk fors gestegen, onder andere door de regelgeving op het gebied van veiligheid. We moeten aan veel eisen voldoen, dat doen we graag, maar de kosten daarvoor moeten we wel in rekening brengen.”

In de beide tenten wordt het bier van hoofdsponsor Grolsch geschonken. In de cafés kan ieder zijn eigen bier blijven schenken. Naast de Grolsch is ook de Persgroep, uitgever van deze krant, hoofdsponsor van het Volksfeest.

Koningsdag
Koningsdag wordt gehouden op woensdag 26 en donderdag 27 april. Het Volksfeest begint op donderdag 24 augustus en eindigt op zondag 27 augustus met het Frühschoppen vanaf 13.00 uur in de tent op de Markt.
Info: volksfeest.nl

bron: Winterswijkse Weekkrant