Winterswijk on Stage

Na een zonnige versie in 2015 en een wat natte, onstuimige versie in 2016 krijgen Winterswijkse bands tijdens Koningsdag 2017 opnieuw de kans om van zich te laten horen in de tent aan de Noordzijde van de markt.

Vanaf 14.00 uur tot tegen middernacht laten verschillende bands ongeveer drie kwartier letterlijk van zich horen. Van klassiekers tot de laatste hits en van Motown tot disco. Op Koningsdag is niets te gek en alle ingrediënten voor een groot feest op Koningsdag zijn aanwezig!

Tussen de bands door ligt het feest zeker niet stil. Kenzo Music . Herbert Vaartjes warmt de feestvierders vanaf ca. 14.00 uur op en zorgt ervoor dat tussen de bands door de ‘dansvloer’ in de tent goed gevuld blijft!

Mainline
Deze 5-koppige coverband speelt de nummers die jij graag wilt horen of kent. Ze laten het publiek swingen van links naar rechts en van boven naar onder. Dus laat het ze weten, because they like party’s!

Letrow
Naast covers van o.a. Red Hot Chili Peppers, Radiohead, Muse, en Pearl Jam zullen zij ook eigen werk van hun eerste EP laten horen!
Letrow bestaat uit Tom Putman, Jaap Bakker, Luuk van der Lende.

Empy Bottles
Empty Bottles houdt niet van half vol of half leeg, dus ze gaan voor lege flessen aan het einde van de middag of avond. Met een grote diversiteit aan oude en nieuwe nummers met een eigen creatieve invulling gaan ze de tent op z’n kop zetten!

Sideburn
Sideburn kent haar klassiekers en speelt ze vol overgave. Knallende drums en stevige gitaarsolo’s, dat zijn de ingrediënten die er voor zorgen dat Sideburn het dak van de tent af speelt!

 

 


Ploddeband

De nummer keuze van de Ploddeband is variërend. Rock ‘n roll, blues, country, folk. De 5 vrienden spelen bij voorkeur geen top 40 nummers, maar maken covers met een eigen geluid. Vooral de vergeten oldies proberen ze te spelen. Ze zien dan ook vaak een publiek waarbij jong en oud tevreden zijn.


G-String Licks

G-String Licks is een gezellige cover band die is voortgekomen als spin-off van de historisch vooral in Aalten bekende band Earwax/Daybreak. Toen G-String Licks in 2015 nieuwe leden kreeg, besloot het om haar muziek meer op de eigen smaak af te stemmen en daarop het repertoire aan te passen. Het repertoire bestaat vooral uit Amerikaanse West-Coast rockmuziek uit eind jaren 70 en begin van de jaren 80. Kenmerkend voor G-String Licks zijn de dubbele stemmige gitaarsolo’s en dat 5 van de 6 bandleden zingen.

The Kompleet-IN Band
The De Kompleet-IN band is 2 jaar geleden begonnen als Incompleet en hebben een gevarieerde setlist met nummers uit de Top 40 tot enkele oude klassiekers van bijvoorbeeld Bryan Adams en Bon Jovi.