Koningsconcert: HITS met Malletband Concordia Kotten

Het wordt dit jaar een extra feestelijk programma. In de eerste plaats uiteraard vanwege de verjaardag van koning Willem-Alexander, maar óók omdat muziekvereniging Concordia Kotten dit jaar 100 jaar bestaat! Maar wat moest het worden? Die vraag stelden de leden van de malletband zich in aanloop naar het jubileumjaar. Dat was de start van een aantal brainstormsessies van de malletbandleden onder leiding van Theaterproductiebedrijf Slagmoals. 

Inmiddels hebben de slagwerkfanaten onder aanvoering van hun instructeur Jos Taken en hyperslagwerker Robbin Holweg een spectaculaire show ontwikkeld, met als basis muziek en beweging. Het eindresultaat is een uitermate gevarieerd programma in drie delen met slagwerk, dans en show, getiteld HITS. 

In het eerste deel (12.15-13.00 uur) ‘Lang leve de koning’ trekt een fictief koningspaar door een stad om te genieten van alles wat er georganiseerd is. Het publiek beleeft een spetterende en beweeglijke stageshow met als elementen: taptoe, Afrikaanse muziek, gospel en streetparade.

Het tweede deel (13.30-14.15 uur) Hotel Alexander staat garant voor een muzikale verwikkeling in een hotel waar, door een fout, plotseling veel gasten op de stoep staan. Bovendien is er een muizenplaag…  Het draait  om een hotel dat gerund wordt door twee broers met zeer uiteenlopende karakters. In dit hilarische en muzikale verhaal volgen de verwikkelingen zich in een hoog tempo op. Van kelder tot keuken, van lobby tot restaurant, overal klinkt passende muziek die de verhaallijn ondersteund.

Tenslotte is er Het Muziekpaleis (14.45-15.30 uur), een voormalig paleis waar gasten een virtuele rondleiding krijgen. De stem van de virtuele gids zal menig Winterswijker bekend in de oren klinken! In de verschillende zalen en ruimtes worden hits van vroeger en nu verbonden in een mix van muziek, beeld en beweging. Onder andere een jukebox, draaiorgel en een DJ komen voorbij. De bezoekers van het paleis komen oren en ogen tekort! Uiteraard wordt de show naar een bruisend hoogtepunt gebracht.

Speciale gasten

Omdat de malletband van Concordia de organisatie van deze ‘koninklijke’ show op zich neemt, ligt het voor de hand te denken dat er alleen slagwerk te horen is. Niets is echter minder waar! Vanzelfsprekend heeft de malletband zelf een groot aandeel in het programma, maar wordt zij daarbij ondersteund door een flink aantal speciale gasten. 

Popkoor Friends

Gezongen wordt er ook, bijvoorbeeld door popkoor Friends uit Lichtenvoorde en enkele solisten. Friends is een laagdrempelig en swingend popkoor, dat wordt gevormd door een gezellige groep mensen van alle leeftijden. Het koor zingt een gevarieerd repertoire met voornamelijk popmuziek, met vaak vier- of vijf stemmige arrangementen.

Badou Sy

Bijzonder is ook het optreden van Badou Sy; de muziek van deze Aaltense muzikant is op en top Afrikaans. De djembé (vaastrommel uit West-Afrika) is namelijk zijn grote passie. Met veel toewijding, passie en plezier verzorgt de in Senegal geboren Badou djembélessen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. De klanken van de djembé geven blijdschap én plezier, zoals ook deze middag zal blijken. Hij laat je ontspannend genieten van het diepe en intense geluid van deze bijzondere trommel.

OBK Miste

Verder zijn ook twee spelers van toneelvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) uit Miste opvallende gasten tijdens het tweede deel van dit spektakel: zij zullen op geheel eigen wijze Hotel Alexander bestieren.

Penta Dance Department

Penta Dance Department is binnen de danswereld inmiddels een bekend en gerenommeerd fenomeen. Ook op Koningsdag laat deze afdeling zien dat zij een specialist is op het gebied van muziek en beweging. Vandaar dat dit gemotiveerde gezelschap maar liefst drie teams afvaardigt om het veelzijdige dansprogramma compleet te maken. Van hip-hop en streetdance tot jazz en moderne dans, het wordt de bezoekers allemaal in flitsend tempo voorgeschoteld.

Drumspirit

Headliner van deze productie is de finalist van Belgium’s Got Talent van 2018, DrumSpirit. Deze jonge getalenteerde trommelaars zijn getraind in muziektheaterspektakel en dat laten ze op verrassende wijze zien en horen. DrumSpirit zet in op percussie & performance entertainment en vervult hiermee een unieke plek in het Europese percussielandschap. Rode draad zijn een sterke zin voor discipline, entertainment en teamspirit. Die samenwerking blijkt zeer succesvol en de prestaties werden al beloond met Europese Awards en een top 10 rangschikking op wereldniveau.