Algemeen

Koningsdag is sinds vier jaar de dag dat wij de verjaardag van onze Z.K.H. Willem-Alexander vieren. In 2017 een hele bijzondere verjaar- dag, hij mag in Tilburg 50 kaarsjes uitblazen en ziet Abraham.

De viering van Koningsdag in Winterswijk begint dit jaar al op woensdag 26 april. In de eerste week van de meivakantie beginnen we om 13.00 uur met het openen van de kermis. ’s Avonds kunnen de voetjes van de vloer tijdens Koningsnacht in de Storm.

Tradities zijn er om in ere te houden, zo ook tijdens Koningsdag. De dag begint voor de paardencommissie al vroeg met de ontvangst van vele handelaren die paarden en pony’s te koop aanbieden op de Scholtenbrug. Voor de kinderen is er gelegenheid tot pony rijden en ook het ringsteken en een spectaculair shownummer zullen zeker niet ontbreken. Hetzelfde geldt voor de kinderspelen aan de zuidzijde van de markt vanaf ca. 14.30 uur.

Wij hopen dat het weer dit jaar wel meewerkt zodat de kindervrijmarkt door kan gaan. Evenals vorig jaar is deze gepland in de Wilhelminastraat en de Haitsma Mulier- weg. Van 09.00 u tot 12.00 zijn de straten weer autovrij en met hekken afgezet zo- dat jongeren tot en met 14 jaar daar hun spulletjes kunnen verkopen.

Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom in de feestzaal van De Storm voor het Koningsconcert dit jaar verzorgd door de Kon. W.O.V. Aan de noordzijde van de markt zullen verschillende Winterswijkse bands van zich laten horen in de feesttent.

Wij wensen iedereen een gezellige Koningsdag!

Bestuur Vereeniging Volksfeest