Brandweerspel afgelast door droogte

Het brandweerspel van Vereeniging Volksfeest gaat helaas niet door. Dit komt door de enorme droogte van de afgelopen tijd en daardoor ontstane watertekorten. Al het water dat er is moet beschikbaar blijven voor calamiteiten en mag niet ingezet worden voor maatschappelijke activiteiten zoals het brandweerspel.

Vereeniging Volksfeest en de Winterswijks brandweer betreuren dit en hebben tegelijkertijd begrip voor het verbod dat is ingesteld om water niet te gebruiken voor niet urgente zaken. Samen is tot het laatst toe gezocht naar alternatieve bronnen. Helaas heeft dit niet geleid tot oplossingen en daarom is besloten om het brandweerspel af te gelasten.

Zowel vrijdag als zaterdag worden in de middag vele andere kinderactiviteiten georganiseerd op de Wheme in Winterswijk. Zowel bekende kinderspelen als klimwandklimmen, wedloop met hindernissen en vogelschieten met windbuks als ook het nieuwe spel voetbaldarts. Voor de skelter- en stepraces is er dit jaar een mooi nieuw parcours.

Naast de spelletjes kan er ook gedanst worden in de kinderdisco en is er volop ander vermaak in en rondom de feesttent op de Wheme. Omdat de inschrijving van de kinderspelen gesloten is, is besloten dat kinderen zich bij de andere spellen kunnen melden en kunnen kijken of er nog een plekje vrij is. Deelname aan de kinderspelen en de kinderdisco is gratis.