Bouwtips

We zullen proberen een goede beschrijving te geven over hoe je het beste een wagentje bouwt. Er gaat veel werk in zitten. Het is dus goed om een aantal handige tips te krijgen zodat je weet wat je te wachten staat. het bouwen sneller gaat en de wagen mooier wordt.

Bijna altijd is het bouwen van een kleinere wagen (C,D klasse) iets wat je samen doet met familie, vrienden en kennissen doet. Het maakt niet uit met wie, maar vaak geldt dat het makkelijker gaat met een groep. Als je met zijn allen samenwerkt, dan is het heel erg leuk om een wagen te bouwen. Het is een groepsgebeuren!

Heel belangrijk is: begin op tijd! Een wagen bouwen is niet iets wat je even tussendoor doet. Het is een proces waar je over moet nadenken. Gemiddeld zeggen we dat je zeker vóór half juli bezig moet zijn. Het is niet onmogelijk om daarna nog een mooi corsowagentje te maken, maar het wordt dan wel een haastklus.

Hier volgen nog enkele tips.

1) We moeten natuurlijk een idee hebben, een ontwerp.
2) Zorg eerst voor een goed onderstel.
3) Zoek al het nodige materiaal bij elkaar.
4) Maak van hout of andere materialen de ruwe vorm.
5) Bekleedt de vorm met purschuim of karton.
6) Beplak de vormen met papier-maché (papier voorzien van een dikke laag behangplaksel) en verf de vormen in de gewenste kleuren.
7) De dahlia’s plakken we donderdag voor het Volksfeest weekend en klaar is de wagen.

We hebben alle tips voor je uitgelegd in een document. Download hier alle tips. Veel succes en plezier met het bouwen!