Bloemencorso

Stap in een wereld vol kleur en betovering tijdens het jaarlijkse Bloemencorso de laatste vrijdag en zaterdag van augustus! Een magisch spektakel dat jong en oud betovert. Laat je verrassen door de prachtige dahliawagens in de meest mooie kleuren die door de straten van Winterswijk trekken. Dit wil je niet missen!

Het Bloemencorso in Winterswijk is een unieke combinatie van vakmanschap, creativiteit en gemeenschapsgeest. Elke praalwagen is een meesterwerk op zich, met vaak duizenden dahlia’s die met zorg en toewijding zijn geplakt. Van kleine details tot majestueuze constructies, de praalwagens vertellen stuk voor stuk een verhaal.

Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker van ver, het Bloemencorso in Winterswijk biedt voor iedereen iets speciaals. Voor de jongsten onder ons zijn er vele kleine en iets grotere wagens en versierde fietsen, waar kleurrijke bloemen door de kinderen zelf zijn geplakt. Terwijl je langs de route staat, bewonder je niet alleen de praalwagens, maar ook de inzet en toewijding van de vele vrijwilligers die maandenlang hebben gewerkt om dit spektakel mogelijk te maken. Het is een viering van gemeenschapszin en trots die je hart zal verwarmen.

Dus kom naar Winterswijk en laat je betoveren door het Bloemencorso! Maak deel uit van een feestelijke traditie. Bewonder de praalwagens en laat je meeslepen door de feestelijke sfeer in het dorp.

De Nederlandse corso’s zijn afgelopen december opgenomen op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.

“De bijschrijving zoals deze plaats heeft gevonden is een kers op de taart en stimuleert de corsobouwers en ons om nog heel lang door te gaan. Gelukkig hebben wij in Winterswijk heel veel enthousiaste corsobouwers en corsogroepen, die er alles aan doen om de jeugd ook het “corsovirus” mee te geven”.
Joost Duvigneau – voorzitter van de optochtcommissie.